Minecraft kullanma klavuzu


 Arkadaşlar minecrafta ilk başladığımız gün ne yapılmalı bugün sizlere bunu anlatacağım.İlk olarak yaklasık 4 tane odun topluyoruz ağaçlardan.Şimdi direk item yapıcaz ki işimizi hızlı yapalım.E tusuna basıp envanteri acıyoruz.Odunlarımızı 4 tane boşluk olan yere koyuyoruz.(hepsini bir yere koyun)Şimdi sağ tarafında yeni bir itemin oluştuğunu görüceksiniz.bunlar tahta bloklar.Bunlarla bir craftingtable oluşturucağız.







   Bu craftingtableyi yere koyucağız sağ tıkla ve üzerine sağ tıkla tıklayım.9x9 genişliginde bir yer çıkıcak karşınıza.Şu şekilde stickleri oluşturun daha sonra bundan bir axe yani balta yapıcaz.Şöyle



daha sonra bundan bir axe yani balta yapıcaz.Şöyle


 Bu balta ile toplaya bildiğimiz kadar odun toplayalım.yaklaşık 35 tane olduğu zaman odunlarınızı (odunlardan üç tane bırakın ileride işimize yarıyacak) tahta bloklara çevirin bunlardan bir ev yapın küçük bir ev olsunkendi hayal gücünüze göre yapın fakat hızlı olun.Şimdi bir kazma yapıcaz şu şekilde yapılıyor:


ve yeri yumrukla kazın taki taşlara gelene kadar taşlara gelince yaklaşık yirmi tane taş toplayın.ve altınıza toprak koyarak yeniden dışarı çıkın craftigntableyi yine açın.



fırınımızıda yaptık bunuda yere koyup sağ tıkla açın şu şekilde kalan 2-3 oldunu üste koyalım altada tahta blok koyalım.



Şimdi ise etrafı aydınlatmak için meşale yapalım


evin düzgün yerlerine koyun bu ışıkları evinize pencerede açınki sabah oldumu olmadımı anlayın diye.Kendinize kapı yapın isterseniz ve koyunlara denk geldiyseniz öldürün çünkü içinden yün çıkıyor ve biz geceleri çabuk geçmesi için yatak yapıyoruz.ve hemen sabah yapıyoruz şu şekilde.

 

Sabah olduğunda yaratıkların bazıları yanmaya başlar. Zombie ve iskeletler yanarken, örümcekler ve creeperlar yanmaz. Bu yüzden evinizden çıkarken dikkatli olun. Kapıda bir creeper bekliyor olabilir. Creeperlar sizi gördükleri anda size doğru gelip patlamak için herşeyi yaparlar. Örümcekler ise, gündüz size saldırmazlar. Yanlarına gitseniz bile. (Saldırırsanız onlar da size saldırır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder